In mei 2017 ontving ASB Security van Kiwa de certificering voor ISO 27001: Information Security Management. Ron Heij, directeur van ASB: “Streng zijn voor onszelf, is goed voor onze klanten. In dit tijdperk van cybercrime verwachten zij van ons de allerhoogste veiligheidsgaranties in datatransmissie en informatiemanagement. Met deze certificering laten we zien wat we in huis hebben en dat hun informatie bij ons in goede handen is.”

Veiligheid is alles

ASB Security is een specialist op het gebied van alarmtransmissie en beveiliging. De ISO-certificering voor Information Security Management is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. Het sluit naadloos aan op de visie van het bedrijf op de rol van innovatie en het bereiken van meer veiligheid. Ron Heij, directeur van ASB vertelt: “Wij werken voor klanten die een bovengemiddeld belang hechten aan veiligheid en beveiliging. Dat zijn vaak toppers op hun terrein, die voor 100% op ons moeten kunnen vertrouwen. Dat betekent dat we streng voor onszelf moeten zijn om alle risico uit te sluiten. Daarom zijn ook de panden en IT-infrastructuur van ASB ultiem beveiligd en kunnen we verantwoorden hoe we dat precies doen. De nieuwe functie van Information Security Officer gaat hier binnen het bedrijf op toezien en verder invulling aan geven.”

ISO 27001 / NEN7510: standaard voor Informatie-risico

De ISO-norm 27001 behelst een aantal activiteiten die te maken hebben met informatie-risico’s. Het managen van (gevoelige) informatie is voor ASB van groot belang. De standaard voor informatieveiligheid varieert per sector en per bedrijf. “We gaan er bij ASB vanuit dat we aan de allerhoogste eisen moeten voldoen”, vertelt Ron Heij. “Die eisen variëren van het documenteren van de beveiligingsregels binnen het bedrijf, tot het zelf uitvoeren van audits van het systeem.”

Gericht op veiligheid, nu én in de toekomst

De ISO-norm is gericht op het ISMS (Information Security Management System). Dat systeem richt zich niet alleen op veiligheid in de huidige omgeving, maar ook op veiligheid in de jaren die komen gaan. ASB is daar als organisatie constant mee bezig. Ron Heij: “Wij weten één ding heel zeker: criminelen zitten niet stil.” Hij doelt op de razendsnelle ontwikkelingen in cybercriminaliteit, zoals DDoS-aanvallen en nieuwe hack-technieken. “Daarom speelt innovatie een belangrijke rol in onze bedrijfsprocessen. Met deze certificering en de nieuwe functionaris laten we zien dat we echt een betrouwbare partij zijn en dat we er alles aan doen om informatie veilig te houden. Door dit certificaat wordt dat onafhankelijk bevestigd, wat voor ons een belangrijk signaal is dat we goed bezig zijn.”

Meer informatie

Heeft u vragen over onze informatiebeveiliging en deze certificering? Neem dan contact op met ASB Security via ons contactformulier, e-mail (info@asb.nl) of telefoon: 040 – 262 23 22.

 

Leon van Oudenaarden van Kiwa (rechts) feliciteert ASB directeur Ron Heij met het behaalde ISO 27001 certificaat voor betrouwbaar Information Security Management.